2 forskellige slags kyllinger
 

Burhøns og slagtekyllinger
De fleste ved, at der findes malkekvæg og kødkvæg, men knapt så mange ved,
at når man snakker om kyllinger er der også 2 typer.
Nemlig: æglæggere og køddyr.

    Æglæggere                                                                Slagtekyllinger

   • Producerer æg                                                                      Producerer kød
   • Slagtes ca. 1 år gamle                                                          Slagtes 28-120 dage gamle
   • De fleste ender som minkfoder                                             Ender i køledisken hos butikkerne

Slagtekyllinger har aldrig været i bur i Danmark (de seneste 50-60 år), ligesom de aldrig har lagt æg.

Æglæggere sælges næstenaldrig som slagtekyllinger.
Førhen blev nogle solgt som suppehøns, men de færreste laver selv suppe nutildags.

Enkelte æglæggere bliver eksporteret ud af landet til slagtning og forarbejdning (f.eks. kyllingekød i tern),
men de fleste ender som chickpulp (minkfoder).

Hos Gråsten Fjerkræ sælger vi slagtekyllinger, både velfærdskyllinger og økologiske.
Vores suppehøns kommer fra æglæggere, ligeledes opdrættet med mere velfærd eller økologiske.

•  Her kan du læse mere om slagtekyllingers opvækst

  Læs om æglæggende høners opvækst

Senest opdateret: 11-07-2016 14:38:43