Gåsebryst med appelsin & lakrids

Tilberedning
Snit brysterne let på skindsiden. Pas endelig på ikke at ridse ned i kødet.
Salt kødet og lad det trække 15 min. på køkkenbordet.

Kartofler og fennikel skrælles og skæres i mindre stykker. Kog det mørt, - ca. 15 min.
Hæld vandet fra, - husk at gemme det. Damp grøntsagerne og mos det.
Tilsæt smør, lun mælk, kartoffelvand og salt, til det har en passende konsistens.

Kom brysterne på en varm pande med skindsiden nedad.
Dæmp varmen og lad dem stege til skindsiden er gylden og sprød, - ca. 15 min. 
Vend og brun kødsiden et par minutter. Tag kødet af og dæk med folie så det holder varmen.

Kom finthakket løg, fennikel og chili på panden og sauter i 2-3 minutter, mens der røres jævnligt. 
Tag panden af varmen og tilsæt ouzo. Pas på, det kan flambere. Tilsæt boullion og appelsinsaft.
Lad det koge lidt ind og smag til med salt og peber. Si evt. saucen.

Servering
Skær brysterne i skiver og server med sauce og kartoffel/fennikelmos.

 

Senest opdateret: 30-09-2015 15:12:16