Historien om Gråsten Fjerkræ
• 1987 - Uffe Christensen grundlægger Gråsten Unghaner & Landkyllinger
Han finder danske kyllinger så ringe, at han sætter nye standarder for produktion af fjerkræ.
Disse kvalitetsstandarder og forbedringer af dyrevelfærd gør,
at Gråsten Fjerkræ i dag producerer nogle af landets bedste kvalitets kyllinger og haner.
• 2005 - Gunder Jensen ansættes som direktør
• 2007 - Susanne og Gunder Jensen overtager firmaet
Det omdøbes til Gråsten Fjerkræ.
Kvaliteten og dyrevelfærden i fjerkræproduktionen videreføres og udvikles til det, det er i dag.
• 2008 - Lancering af kylling med engangs-stegetermometer
Stegetermometret sikrer nemt og hurtigt, at forbrugeren får saftige og møre kyllinger.
• 2009 - Gråsten Berberie Gourmet And kåres til Danmarks bedste and.
Jyllands-Postens kårer Danmarks bedste and i en stor blindsmagning af juleænder.
Med 6 stjerner ud af 6 mulige, og ordene: “Sådan skal en juleand smage”
vinder Gråsten Fjerkræs Berberie Gourmet And. Se flere diplomer her.
• 2012 - Ny fabrik
Udvidelsen med den nye fabrik er færdig og tages i brug.
• 2012 - “Kylling til 1” introduceres
Med fokus på at stoppe madspild og skåne miljøet udvikles og lanceres pakninger med kylling til singler.
Få ideer til stop madspildretter.
• 2013 - Ikke halal slagtet
Firmaet får fødevarestyrelsens godkendelse til at mærke deres produkter med “ikke halal slagtet”.
• 2014 - Der investeres i grøn energi
Gråsten Fjerkræ investerer i grøn teknologi med ny avanceret røgovn,
som både reducerer røg og CO2.
Virksomhedens kølekompressorer får varmegenvindingsanlæg,
der fremover kan opvarme firmaets kontorer m.m.
• 2015 - Gårdbutik åbnes i Kværs
Firmaet åbner gårdbutik med salg af fjerkræ, lam og luksus charcuteri.
• 2016 - Flydende generationsskifte påbegyndes
Sønnen Alex køber sig efter mange år som produktionschef ind i firmaet.