Lam fra Vadehavet

Fedtfattigt og naturligt saltet kød

Lam fra Vadehavet har en ustresset opvækst, og mere fedtfattigt og smagfuldt kød end normalt.
De unikke næringsrige og saltholdige græsarter langs Vadehavet giver kødet karakter og en speciel krydret smagsoplevelse.
Netop gennem smagen fornemmer man den sparsomme vegetation, som marsklandet byder på.

Frugtbar jord

Vadehavet er zonen mellem det flade hav og fastlandet.
Ca. 500 kilometer strækker Vadehavet sig over, fra Blåvandshuk i Danmark til Den Helder i Holland.
Det dækker omkring 9.000 km2 marsk med frugtbare landstykker. Et af verdens mest værdifulde tidevandsområder.

Der er forskel

Vadehavslam og Marsklam forveksles ofte. Marsklam er en fårerace, og Vadehavslam er lam opkaldt efter området, hvor de går. Vadehavslam er et registreret varemærke™® for avlere, der har deres lam gående vest for digeryggen i Danmark.
Vores lam går også langs Vadehavet, men lige ovre på den anden side af grænsen i Tyskland.
Lammene, der har græsset i marsken langs Vadehavet, er ikke så fede, som dem der har spist kløver eller græs. Og smagen er mere "krydret".

Smagen forstærkes

Der slagtes hver uge. Når lammene kommer hjem fra slagteriet (Danish Crown i Husum) pakkes de i gaze.
Herefter hænges de 3-4 dage i køle/modnerum, hvor temperaturen er 0° C.
Modningen sker ved en lav luftfugtighed på under 20 %, dette bevirker, at vore lam mister op til 10 % væske, hvilket forstærker smagen.

Senest opdateret: 20-08-2015 13:39:17