Mere dyrevelfærd eller økologisk

Kvalitet, dyrevelfærd og gode priser skal være til for alle.

Vi luftkøler

Efter slagtningen lufttørres fjerkræet i kølerum ved 0°-2°. Dette intensiverer den gode smag.
En tør overflade har bedre holdbarhed end en våd overflade. Det gør, at tørslagtet fjerkræ kan holde
ca. dobbelt så længe som vandkølet fjerkræ.

Vi anvender ikke vådslagtning. Ved vådslagtning sprayes der vand på dyrene for at køle dem af.
Derved optager fjerkræet 2 - 3 % vand ind i kødet. Vand kan være med til at sprede bakterier
som f.eks. salmonella. Langt det meste fjerkræ, der sælges i Danmark, er vådslagtet.

Vi har mere dyrevelfærd

Dyrevelfærd giver bedre smag og kød.
God smag tager tid. Hos Gråsten Fjerkræ lever dyrene længere end ved normal konventionel opdræt.
Smagen når derved at sætte sig.

Dyrene har mere plads, så de kan bevæge sig naturligt rundt. Det giver struktur i kødet,
hvilket mætter bedre. Fjerkræet får specialfoder og grovfoder, modsat konventionel opdrættede
dyr der må nøjes med kornpiller. Variationen i foderet højner den gode smag.

Vi har mindre transport & stress

Ingen dyre og timelange transporter.
Gråsten Fjerkræ har valgt at flytte opdræt og slagtning lige ned syd for grænsen.
Den dyre og stressende transporttid kommer derved ned på et minimum. Nogle af dyrene bor endda
ved siden af slagteriet og går selv ind. Stress kan sætte sig og give tørt kød med en dårlig smag.

Når det kommer til krav om dyrevelfærd er Tyskland på flere punkter foran Danmark.
Hos Gråsten Fjerkræ vælger vi dyrevelfærd og kvalitet, frem for nationalitet.

Senest opdateret: 11-07-2016 08:10:10